Nuorten 16-17v SM-kisoista 4 pistesijaa ja omia ennätyksiä!

Kuortaneella kilpailtiin 11.-13.8.2023 kesän toiset nuorten SM-kisat. Kilpailijoita oli yhteensä yli 500. Ankkureista mukana näissä ”lähes kotikisoissa” oli peräti kuusi urheilijaa ja heistä neljä selvisi SM-pisteille! Urheilijoita ovat tukeneet Alajärven K-Rauta, OmaSP ja Suomenselän MHY. Kaikki tulokset löytyvät tästä Tilastopajan linkistä.

17-vuotiaissa kilpailivat Henri Pitkäkangas, Ilona Takala ja Liinu Järvinen. Henri sinkosi 5 kg moukarinsa tulokseen 49,95, jolla irtosi 4. sija. Ilona juoksi saman sijoituksen 3000 m kestävyysmatkalla aikaan 11.33,95. Liinu juoksi sekä 800 m että 1500 m matkat sijoittuen sijoille 11. ja 13.

16-vuotiaissa Sara Vuorela ja Katariina Leppäaho uurastivat molemmat peräti kolme lajia ja suoriutuivat niistä mainiosti. Sara heitti keihäänsä tulokseen 39,19, millä irtosi viides sija. Saran ennätys on tänä kesänä heitetty 43,88, jolla hän voitti N17-sarjan aluemestaruuskisat. Kuulassa Sara paransi ennätystään puolisen metriä ja tulos 11,34 oikeutti 7. sijalle. Hän petrasi myös 200 m ennätystään sekä alku- että välierissä. Aika 27,69 ei kuitenkaan riittänyt finaaliin saakka. Katariina paransi jälleen korkeusennätystään ja 157 cm ylitys toi 6. sijan. Keihäässä hän sijoittui seitsemänneksi ja 400 m aidoissa sijalle 10. Katariinan SM-kisaurakka jatkuu vielä viikon kuluttua SM-moniotteluissa. Emmi Pitkäkangas kilpaili tänä vuonna ensimmäistä kertaa saavuttaen moukarissa 9. sijan.