Seuracup

Tässä mielenkiintoisessa ja jännittävässä joukkuekisassa hyppääjät, heittäjät ja juoksijat ovat kaikki aivan yhtä tärkeitä!

Linkki valtakunnallisille sivuille: yleisurheilu.fi/seuracup/

Ankkureiden joukkue on saanut myönteistä palautetta joukkuehengestään, mikä näkyy ja kuuluu myös ulkopuolisille. Useat seuramme urheilijat ovat uhrautuneet itselleen outoihin lajeihin ja vanhempiin sarjoihin hyvällä menestyksellä; olemme useana vuonna selvittäneet tiemme valtakunnalliseen finaaliin.

Vuonna 2019 Seuracup on uudistui lähinnä sarjajakojen ja finaalien osalta. Seuracupissa on jatkossa Superfinaali sekä A-, B- ja C-sarjojen finaalit, joihin seurat pyrkivät kahden piirikisan kautta. Alajärven Ankkurit kilpailee pienimpien seurojen A-sarjassa (alle 10 000 asukkaan paikkakunnalla toimivat seurat).

Superfinaaliin etenee piirikisoista kaikki sarjat huomioiden 7 parasta seuraa sekä finaalin järjestävä seura. Muihin finaaleihin pääsee 15 seurajoukkuetta ja finaalin järjestävä seura kunkin kilpailusarjan (A-, B- ja C-sarjat) piirikisoissa kerättyjen pisteiden perusteella.

Seuracupin kisat ovat mainio paikka myös yksilölajien urheilijoiden kokea joukkuekisan henkeä. Kisoissa kilpaillaan joukkueena ja niissä tehdyt tulokset ovat sijoituksia tärkeämpiä. Joukkueen saamat pisteet määräytyvät tulosten perusteella. Mikäli lajissa ei ole suorittajaa, niin pisteitäkään ei tule. Vastaavasti vain lajissaan seuran paras tuo pisteet seuralle. Piirikisoissa voi sarjoissa ja lajeissa kilpailla vaikka miten monta urheilijaa, mutta pisteitä kerää vain lajin paras. Piirikisoista poiketen finaalissa osallistumisoikeus on vain yhdellä urheilijalla/sarja/laji ja siellä pisteitä tuo sijoitus eikä tulos. Finaalijoukkueen koko on 30 hlöä. 

Seuramme on kisannut Seuracupin finaalissa kahdeksan kertaa. Vuodet 2012 ja 2013 ovat olleet oli tähän astisen ”Seuracup-historiamme” parhaita; nuoremme ovat olleet hienosti hopealla. Eli koko Suomen toiseksi paras yleisurheiluseura omassa kokoluokassaan.

Vattenfall-finaalista 2012 Mikon ja Jyrkin tekemä video täältä. Parempi versio täältä.

Video Vattenfall-finaalista Vihdistä 2011 täältä