Seuracup

Tässä mielenkiintoisessa ja jännittävässä joukkuekisassa hyppääjät, heittäjät ja juoksijat ovat kaikki aivan yhtä tärkeitä!

Linkki valtakunnallisille sivuille: yleisurheilu.fi/seuracup/

Valtakunnallinen yleisurheilun Pohjola Seuracup järjestetään vuonna 2024 jo 27. kerran. Seuracupissa 11–17-vuotiaat nuoret kilpailevat ikäluokittain lähes kaikissa yleisurheilulajeissa.

Seurojen paremmuusjärjestys muodostuu yksilösuoritusten mukaan lasketuista pisteistä. Lähes 50 piirikilpailua sisältävä kilpailusarja huipentuu valtakunnallisiin finaaleihin, jotka kilpaillaan kuntien asukasluvun mukaisesti kolmessa eri sarjassa sekä Superfinaalissa. Superfinaaliin etenee piirikisoista kaikki sarjat huomioiden 7 parasta seuraa sekä finaalin järjestävä seura. Muihin finaaleihin pääsee 15 seurajoukkuetta ja finaalin järjestävä seura kunkin kilpailusarjan (A-, B- ja C-sarjat) piirikisoissa kerättyjen pisteiden perusteella. Alajärven Ankkurit kilpailee pienimpien seurojen A-sarjassa (alle 10 000 asukkaan paikkakunnalla toimivat seurat).

Ankkureiden joukkue on saanut myönteistä palautetta joukkuehengestään, mikä näkyy ja kuuluu myös ulkopuolisille. Useat seuramme urheilijat ovat uhrautuneet itselleen outoihin lajeihin ja vanhempiin sarjoihin hyvällä menestyksellä; olemme useana vuonna selvittäneet tiemme valtakunnalliseen finaaliin.

Seuracupin kisat ovat mainio paikka myös yksilölajien urheilijoiden kokea joukkuekisan henkeä. Piirikisoissa kilpaillaan joukkueena ja niissä tehdyt tulokset ovat sijoituksia tärkeämpiä. Joukkueen saamat pisteet määräytyvät tulosten perusteella. Mikäli lajissa ei ole suorittajaa, niin pisteitäkään ei tule. Vastaavasti vain lajissaan seuran paras tuo pisteet seuralle. Piirikisoissa voi sarjoissa ja lajeissa kilpailla useampi urheilija, mutta pisteitä kerää vain lajin paras. Finaalissa osallistumisoikeus on vain yhdellä urheilijalla/sarja/laji ja siellä pisteitä tuo sijoitus eikä tulos. Finaalijoukkueen koko on 30 hlöä. 

Seuramme on kisannut Seuracupin finaalissa 11 kertaa. Vuodet 2012 ja 2013 ovat olleet oli tähän astisen ”Seuracup-historiamme” parhaita; nuoremme ovat olleet hienosti hopealla. Eli koko Suomen toiseksi paras yleisurheiluseura omassa kokoluokassaan. Seuracupin finaalisijoitukset vuosilta 1998-2022 ovat nähtävissä tästä linkistä!

Vattenfall-finaalista 2012 Mikon ja Jyrkin tekemä video täältä. Parempi versio täältä.

Video Vattenfall-finaalista Vihdistä 2011 täältä.