Seuraavat viikkokisat ma 17.6. klo 18. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet tästä linkistä!

Katso myös Tulevat Tähdet -monipuolisuuskilpailun tilanne ja kesän tärkeimmät kisat: Kilpailutoiminta – Alajärven Ankkurit / Yleisurheilu (alajarvenankkurit.fi)

Kesän harjoittelukausi on alkanut toukokuun viimeisellä viikolla ja ILMOITTAUTUMINEN on vielä avoinna (lisätiedot)! Lataa tiedote kesän toiminnasta alta:

Etelä-Pohjanmaan piirin Sisuhuipentuman la-su 27.-28.7.2024 järjestää 80-juhlavuottaan viettävä Alajärven Ankkurit (linkki kilpailukalenteriin)!

Taistelu Seuracupin 2024 pisteistä alkoi!

Ankkurien urheilijat aloittivat Seuracupin pisteiden keräämisen kovalla taistelulla ja iloisella mielellä Lapualla 11.6. pidetyssä ensimmäisessä osakilpailussa. Tarjolla olleista 36 lajista saatiin täytettyä 22 ja lopputuloksena oli 5150 pistettä. Erityisesti vanhempien poikien lajit jäivät vaille kilpailijaa eivätkä alkukilpailun pieni vesisade, kolea keli ja juoksusuoran vastatuuli avustaneet pisteiden kartuttamisessa. Näistä huolimatta nähtiin useita hienoja venymisiä ja paljon omia ennätyksiä sekä mahtavaa toisten kannustamista!

Suurimmat pistesaaliit tuovat yleensä vanhimmat urheilijat ja niin nytkin. Sara Vuorela (N17) keräsi kuulasta 504 pistettä ja Katariina Leppäaho (N17) 200 m pikamatkalta 451 pistettä. Yli 300 pisteen pääsivät myös 15v tyttöjen pikaviestijoukkue ja Jolanda Sivula (T15) kuulassa. Kaikkien pisteet olivat kuitenkin aivan yhtä tärkeitä ja jokaista tarvittiin. Kiitos kaikille mukana olleille! Tulokset Tilastopajasta ja Live Tuloslistasta myös joukkueen yhteispisteet ja pisteiden tuojat.

Viikkokisasarja 2024 käyntiin!

Kesän ensimmäiset viikkokisat 10.6.2024 kilpailtiin 72 innokkaan urheilijan joukolla! Näin suuri joukko hieman venytti suunniteltua aikataulua, mutta muutamien sadepisaroiden vaihtuessa auringonpaisteeseen oli Ankkurikentällä vallan mainio tunnelma. 5v ja nuoremmat juoksivat pelkät pikamatkat, 7-, 9- ja 11-vuotiaat hyppäsivät lisäksi pituutta ja 13-vuotiaat korkeutta. Tulokset ovat nähtävillä alla olevasta linkistä (ladattava pdf-tiedosto). Viikkokisasarjaa kilpaillaan kesän aikana kaikkiaan 4 kertaa ja lisätiedot löytyvät täältä: Viikkokisat – Alajärven Ankkurit / Yleisurheilu (alajarvenankkurit.fi)

Kunniakierroksella 27.5.2024 kerättiin jälleen varoja yleisurheilulle!

Kunniakierros 2024 – kerääjät – Alajärven Ankkurit / Yleisurheilu (alajarvenankkurit.fi)

Yli 40-vuotias Kunniakierrostapahtuma kokosi jälleen reilut 20 reipasta juoksijaa/kävelijää Ankkurikentän kierroksille. Helteinen sää saatteli kuntoilijoita alkukierrokset, mutta tunnin reippailun lopuksi osallistujat saivat niskaansa virkistävän sadekuuron! Pisimmät iltalenkit kiersivät tällä kertaa Ankkureiden 17-18 -vuotiaat lahjakkaat urheilijat Liinu Järvinen, Ilona Takala, Katariina Leppäaho ja Sara Vuorela. Varsin reipasta menoa osoitti vasta 9-vuotiaissa kilpaileva Riku Vuorela, joka taivalsi tunnin aikana reilu 4 km matkan! Kunnon iltalenkin teki myös monta monituista vuotta Kunniakierrokseen osallistunut Kalle Nygård.

Tapahtuman idea on kerätä tukijoita yrityksistä ja yksityishenkilöiltä joko kerta- tai kierrosmaksuilla sekä kuntoilla yhdessä tunnin ajan. Kerätyillä varoilla tuetaan ankkurinuorten leirityksiä ja SM-kisamatkoja ja maksetaan kilpailujen ilmoittautumismaksuja sekä monitoimihallin ja kuntosalin käyttövuoroja. Tärkeitä euroja saatiin tänä vuonna kasaan noin 3000€, josta lähes kolmanneksen keräsi 14-vuotiaissa tänä vuonna kilpaileva Emma Paalijärvi! Suurimman tukisumman lahjoitti jälleen Alajärven Osuuspankki, mutta kolminumeroinen summa tuli myös seuraavilta alajärveläisiltä yrityksiltä: Oma SP Alajärvi, Raine Ihamäki, Alajärven Sähkö, CLT Finland Oy, Alajärven Puhelinosuuskunta ja Nordautomation. Tärkeitä lahjoituksia tekivät myös Alajärven Lämpö Oy, Fitfactory, Alajärven Apteekki, Järvi Z Oy, Arkkitehtitoimisto Tuomela Ky, Mainostoimisto Ikonos, Kurejoen Puutarha, Terapia Messi Oy, Järviseutu-lehti, Annelin Jäsenpaja, Kauneushoitola Raili Koivuluoma ja Parturi-Kampaamo & Hoitola Mirja-Liisa. Yritysten lisäksi lähes puolet kerätyistä varoista oli yksityishenkilöiden lahjoituksia! Suuret kiitokset kaikille tapahtumaan osallistuneille ja ennen kaikkea tukijoille!

Hyväntuulinen kuntoilijaporukka lähdön hetkellä!

Kevään 2024 maastojuoksuista mitaleita!

Antti Ihamäki saavutti jo 21. SM-mitalinsa, kun hän juoksi pronssille Kotkassa 5.5.2024 järjestetyissä maastojuoksujen SM-kisoissa. Antti käytti 10 km matkaan aikaa 32.13 ja hävisi voittajalle vain noin 30 sekuntia. Samoissa kisoissa oli mukana myös Ilona Takala, joka juoksi 4 km matkan 19-vuotiaiden naisten sarjassa. Ilona juoksi rohkeasti ja sijoittui 29 juoksijan joukossa hienosti 13. sijalle. Hän kilpailee ensi vuonnakin tässä samassa ikäsarjassa. Kaikki tulokset tästä linkistä.

Helatorstaina 9.5.2024 juostiin Kauhajoella piirinmestaruusmaastot peräti 171 sisuikäisen (9-15v) voimin. Ankkureista kisaamaan oli lähtenyt 4 kovaa menijää. Topias Keltikangas (9v) juoksi komeasti jälleen pm-mitalin, tällä kertaa pronssisen. Hänen vanavedessään 1 km matkalla neljänneksi sijoittui Miki Vuorinen. Kun vielä Eemil Sivula juoksi hienosti tässä 32 kilpailijan joukossa sijalle 22, niin pojat saavuttivat joukkuekilpailussa toisen sijan. Miki ja Eemil ovat vasta 8-vuotiaita ja voivat kilpailla vielä ensi vuonnakin tässä P9-sarjassa. P10 kilpailuun osallistunut Frans Sivula joutui tällä kertaa valitettavasti keskeyttämään. Kaikki tulokset tästä linkistä.

Ilona ja Topias maantiejuoksuissa!

Kesäkauden kilpakausi avataan perinteisesti maantiejuoksuilla ja tänä keväänä kesäkauden ensimmäiset piirinmestaruusmitalit ratkottiin 20.4.2024 Ilmajoella lähes 70 juoksijan voimin. Nollan pinnassa tai pakkasella pysytellyt lämpötila, pohjoistuuli ja lumihiutaleet eivät kertoneet kesän tulosta. Topias Keltikangas juoksi mainiosti ja avasi Ankkureiden sisupistetilin hopeamitalilla! 9-vuotiaiden 1,5 km matka taittui aikaan 6,09. Ilona Takala oli ainoa N19 sarjan osallistuja, mutta juoksi haastavissa olosuhteissa naisten sarjojen nopeimman ajan 42,47 (10 km). Viikkoa aiemmin Ilona osallistui SM-maantiejuoksuihin Lahdessa ja sijoittui upeasti 5. sijalle! 10 kilometrin matka taittui silloin aikaan 42,00. PM-tiejuoksujen tulokset (linkki) ja SM-tiejuoksujen tulokset (linkki).

Hallitilastot päivitetty!

Hallikauden 2023-2024 tulokset on jälleen päivitetty seuran ikäkausitilastoihin: Hallitilastot – Alajärven Ankkurit / Yleisurheilu (alajarvenankkurit.fi)

Erityisesti ilahduttaa nuorimpien ankkuriurheilijoiden osallistuminen tämän talven hallikisoihin ja hyvä tulokset! Tytöissä 9-vuotiaiden sarjassa kilpaileva Hilda Turja teki kelpo tulokset useammassa lajissa. Myös muita uusia nimiä (Ellen Piispanen, Olivia Hietamäki ja Sini Nygård) voitiin kirjoittaa T9-tilastoon. Topias Keltikangas teki vakuuttavaa jälkeä 9-vuotiaiden poikien kilpailuissa. Hänen 1000 m aikansa 3.52,1 nousee valtakunnankin tilastossa sijalle 5. sekä pituustulos 3,65 sijalle 8. eikä 40 m aika 6,95 jää kauaksi kymppisakista. Myös Miki Vuorinen, Riku Vuorela ja Eemil Sivula parantelivat ennätyksiään ja nostivat sijoituksiaan seuran P9 tilastossa.

10-vuotiaat kilpakumppanit Samu Vuorinen ja Jalo Kantonen olivat tänäkin talvena tehokkaita ja tekivät uusia ennätyksiään useassa lajissa. Heidän 60 m pikapyrähdyksen täsmälleen sama aika 9,54 hätyyttelee jo Ankkureiden takavuosien juoksijasuuruuksien aikoja. Jalon korkeushyppytulos 110 kirjattiin tilastoon kärkipaikalle ja pituushypyn komea tulos 4,01 kolmannelle sijalle. Valtakunnan ikäkausitilastossa tämä tulos nousee peräti sijalle 6. ja Samun kova 1000 m aika 3.36,91 sijoittuu valtakunnan tilastossa kymppisakkiin. Myös Frans Sivulan nimi kirjattiin useassa lajissa P10 tilastoon.

Uusi tilasto tehtiin 14-15v tyttöjen 300 m matkalle. Tässä ikäluokassa ei Emilia Rantalahden tämän talven hyvän ajan 48,05 lyönyttä aiemmilta vuosilta löytynyt. Myös Emma Paalijärven, Olga Zhukovan, Hanna Siirilän ja Aada Piispasen talven ennätysparannukset toivat uusia sijoituksia T14 ja T15 tilastoissa sekä Linnea Piispasen pituusennätys T12 tilastossa.

Moniottelija Katariina Leppäahon (N17) nimiin kirjattiin seuraennätykset molemmilla aitamatkoilla. Pika-aitojen 60 m kärkiajan 9,16 hän jakaa nyt Eucabeth Kivikankaan kanssa. 300 m aitajuoksun aika 45,65 nousee myös seuran naisten tilaston kärkeen sekä tämän talven valtakunnan tilaston 6. sijalle. Katariina teki uudet halliennätykset monessa muussakin lajissa kuten myös Sara Vuorela. N19 sarjassa tänä vuonna kilpailevat Liinu Järvinen ja Milja-Maria Lahti kävivät kohentamassa 200m ja 400m halliennätyksiään. Ankkureihin Lappajärven Veikoista tänä vuonna siirtynyt Alisa Viinamäki kirjautti tuloksiaan N19 tilastoon.

KLL Pohjanmaan hallikisoista 6 mitalia!

Koululiikuntaliiton hallikisat Kuortanehallissa 10.4.2024 keräsivät yli 500 alakoulujen 3-6 luokkien oppilasta ympäri Pohjanmaata. Melkoinen vilske! EPU ry järjestelyvastuuna olleet kisat vedettiin onnistuneesti läpi noin neljässä tunnissa.

Alajärven Paavolan koulun 15 oppilaan hyvähenkinen joukkue menestyi mainiosti! Komean kaksoisvoiton ottivat 3-4 -luokkien pituudessa Jalo Kantonen (4,01 m) ja Samu Vuorinen (3,84 m). Hopeaa nappasivat myös Olga Zhukova (5-6 lk korkeus 140 cm), Hilja-Henna Herrala (3-4 lk 60 m 9,18) ja Janette Saarela (3-4 lk keihäs 23,32 m). Pronssin pokkasi poikien 3-4 lk keihäässä Oliver Ojaniemi tuloksella 22,71 m. Myös muut alajärveläiset tekivät hyviä suorituksia ja parantelivat ennätyksiään. Viestijuoksuun (4x200m) osallistui kaikkiaan peräti 38 joukkuetta ja Paavolan koulu taisteli mainiosti sijalle 7. (Tulokset tästä linkistä.)

Sisuhalleista 5 mitalia – Topias ja Hanna mestareiksi!

Ilahduttavan paljon oli Ankkureiden nuoria yleisurheilijoita (16 urheilijaa) saatu mukaan kilpailemaan Etelä-Pohjanmaan piirinmestaruusmitaleista ja ainoana seurana peräti kaksi viestijoukkuetta! Erityisen ilahduttavaa oli nuorimpien urheilijoiden suuri määrä ja se, että jokainen ankkurilainen teki vähintään yhden oman ennätyksen ja suurin osa useammassa lajissa! Kuortaneella 24.3.2024 pidettyihin hallikisoihin oli ilmoittautunut kaikkiaan 168 nuorta. Jokaisella neljällä ikäluokalla (9, 11, 13 ja 15v) oli valittavanaan 3 lajia ja yhteinen seuraviesti.

Kaksoismitalistiksi kisasi komeasti pian 9-vuotias Topias Keltikangas, joka hyppäsi pituuden piirinmestariksi ennätystuloksellaan 3,65 m. Hopeamitalin hän juoksi 40 m pikamatkalla niinikään ennätysajallaan 6,95. Hanna Siirilä voitti viimevuotiseen tapaan T15 sarjan kuulantyönnön ennätystuloksellaan 10,53. Hopeiset mitalit nappasivat upeasti Hilda Turja (T9) 40 m matkalla ajalla 7,08 sekä Aada Piispanen (T15) korkeudessa tuloksella 138. Olga Zhukova hyppäsi saman tuloksen, mutta jäi useamman pudotuksen takia harmittavasti sijalle 4.

Mitalisijoja kolkuttelivat myös piakkoin 10-vuotiaat Jalo Kantonen sijoittuen 11v-sarjassa kaikissa lajeissaan (60m, korkeus ja kuula) sijalle 5 ja täsmälleen saman ajan 60 m matkalla (9,54) juossut Samu Vuorinen sekä vasta 7-vuotias Miki Vuorinen ollen 9-vuotiaiden pituudessa neljäs. Mainiosti kilpailivat Emma Paalijärvi (T15), Linnea Piispanen (T13), Ellen Sivula (T13), Frans Sivula (P11), Eemil Sivula (P9) ja Olivia Hietamäki (T9), Ellen Piispanen (T9) ja Sini Nygård (T9). (Kaikki henkilökohtaisten lajien tulokset tästä Tilastopajan linkistä!)

Seuraviesti juostiin sukkulaviestinä 8x40m ja Ankkureiden kaksi nuorta joukkuetta pärjäsivät hienosti. Ajoittain johdossakin juossut ykkösjoukkue oli lopulta viides. Kiitos kaikille osallistuneille!

Kevään 2024 viimeiset Monnarikisat

Kevään toiset ja tällä erää viimeiset omat hallikisat pidettiin 16.3.2024. Kisailemaan oli saapunut parisenkymmentä 7-13 -sarjoissa kilpailevaa tyttöä ja poikaa, jotka harjoittelijat kilpailemista pikajuoksussa, kuulantyönnössä ja pituushypyssä. Tulokset löytyvät alla olevasta linkistä! Vielä jatketaan noin puolentoista kuukauden ajan treenaamista sekä kevään ja kesän saapumista hallin suojassa.

SM-hallit 2024

Moniottelua päälajinaan treenaava Katariina Leppäaho (N17) onnistui hyvin Nuorten SM-hallikilpailuissa 24.-25.2. Mustasaaren Botniahallissa. Hän juoksi uudet ennätyksensä sekä 60m pika-aidoissa (SM9 ajalla 9,16) että 300m aitamatkalla (SM6 ajalla 45,65). Molemmat ajat ovat myös Ankkureiden halliseuraennätyksiä (60 maj sivuten). Korkeudessa Katariina sijoittui viidenneksi tuloksella 155.

Ankkureihin tänä vuonna siirtynyt Alisa Viinamäki juoksi N19 sarjan 60m alkuerissä ajan 8,65, mutta aika ei riittänyt välieriin. Tulokset Tilastopajan linkistä.

Yleisen sarjan SM-kisoissa edellisenä viikonloppuna ei Ankkureista tällä kertaa ollut osallistujia.

Hanna SM-talvimoukarin voittoon!

Hanna Siirilä uusi komeasti viimevuotisen suomenmestaruuden tuloksella 52,14 (3 kg). Hän olisi voittanut kisan kaikilla neljällä 50 m rajan ylittäneellä heitollaan! Kaustisella 18.2.2024 kilpaillussa 15-vuotiaiden tyttöjen kisassa oli mukana 14 kilpailijaa ympäri Suomea. Alunperin lauantaiksi suunniteltu kilpailu siirrettiin huonon sään takia päivällä eteenpäin ja sunnuntaina voitiinkin kilpailla aurinkoisessa säässä ja pikkupakkasessa.

Juhana Karjanlahti osallistui miesten kilpailuun, muttei tällä kertaa saanut tulosta kolmella ensimmäisellä kierroksella. Kaikki tulokset löytyvät Tilastopajasta (https://www.tilastopaja.eu/fi/db/tulokset.php?CID=98331).

Hallikisat Kuortaneella 11.2.2024

Ankkurien ja Kauhavan Wisan järjestämiin hallikisoihin oli ilmoittautunut yli 200 urheilijaa. Ankkureista kilpailemaan oli lähtenyt 11 nuorta kilpailijaa, jotka kaikki tehtailivat ennätyksiään yhdessä tai useammassa lajissa. Palkintopallille nousivat Katariina Leppäaho N17 kuulassa, Hanna Siirilä T15 kuulassa ja Olga Zhukova (kuva) T15 korkeushypyssä. Hienosti kilpailivat myös Liinu Järvinen, Aada Piispanen, Emilia Rantalahti, Emma Paalijärvi, Linnea Piispanen, Ellen Sivula, Frans Sivula ja Eemil Sivula. Kaikki tulokset Tilastopajassa.

Monnarin ekat hallikisat 2024

Alajärven monitoimihallilla pidettiin 10.2. talven ensimmäiset hallikisat, joissa 6-12 -vuotiaat harjoittelivat kilpailemista halliolosuhteissa. Jokaisessa ikäryhmässä juostiin 50 m pikamatka, jonka lisäksi nuoremmat hyppäsivät pituutta ja vanhemmat työnsivät kuulaa. Tulokset löytyvät (pdf-tuloste) alla olevasta linkistä. Tästä on hyvä jatkaa myös virallisiin hallikisoihin ja seuraaviin omiin hallikisoihin 9.3. Kiitokset mukana olijoille!

Urheilugaalassa palkittiin parhaita – Aleksi Vuoden Urheilija 2023

Alajärven kaupunki järjesti hienon urheilukauden päätösjuhlan, tänä vuonna juhlavasti Suomen itsenäisyyspäivänä. Yleisurheilijat olivat palkittujen joukossa jälleen kerran hyvin edustettuina. Vuoden urheilijaksi valittiin keihäänheittäjä Aleksi Yli-Mannila, joka menestyi hienosti nuorten U23 EM-kisoissa sijoittuen kuudenneksi. Vuoden Ryhtitytön tittelin nappasi Ankkureiden maaotteluedustaja Katariina Leppäaho. Ahkera kuntoilija ja yleisurheilujaoston jäsen Ulla Takala palkittiin Kunnon Kuntalaisena. Lisäksi kaupunki palkitsi stipendeillä SM-mitalistit: Hanna Siirilä, Katariina Leppäaho, Juhana Karjanlahti ja Antti Ihamäki.

Salla Hemmingin juontaman Urheilugaalan palkittujen rivissä 3. vas. Ulla Takala, 3. oik. Katariina Leppäaho ja oikealla Aleksi Yli-Mannila

Yleisurheilujaosto palkitsi piirinmestaruusmitalistien ja SM-kisakävijöiden lisäksi valtakunnallisessa Tulevat Tähdet -monipuolisuuskilpailussa (9-13v) parhaiten menestyneet ankkurilaiset Nelly Sillanpää, Olga Zhukova, Emma Paalijärvi ja Linnea Piispanen. 9-vuotiaiden poikien 4x400m viestissä piirinmestaruuskullan juosseet olivat tänä vuonna nuorimmat palkitut: Samu Vuorinen, Riku Vuorela, Topias Keltikangas ja Jalo Kantonen. Muut palkitut olivat: Aada Piispanen, Hanna Siirilä, Viola Takala, Sara Vuorela, Katariina Leppäaho, Emmi Pitkäkangas, Ilona Takala, Liinu Järvinen, Henri Pitkäkangas, Olavi Yli-Mannila, Oskari Leppäaho, Aleksi Yli-Mannila, Teemu Tuomela, Juhana Karjanlahti, Mikko Paavola ja Antti Ihamäki.

Yleisurheilujaoston palkitsemat urheilijat (kaikki eivät päässeet paikalle)

Tilastot ja seuraennätykset 2023 päivitetty – Hanna ja Aleksi Euroopan tilastojen TOP-vitosessa!

Ankkureiden ikäkausitilastoja pistivät uusiksi jälleen pääosin tutut nimet, mutta ilahduttavasti myös muutamia uusia yleisurheilijoita voitiin kirjata tilastoihin kesäkauden 2023 päätteeksi. Käy tutustumassa tästä linkistä! Seuraennätyksiä kirjattiin peräti 11 kpl ja ne löytyvät täältä. Myös Etelä-Pohjanmaan tilastoista (www.epury.fi) löytyy monta ankkuriurheilijaa jopa kärkisijoilta!

Eniten seuraennätyksiä tehtailivat kestävyysjuoksija Antti Ihamäki ja junioriheittäjä Hanna Siirilä. Antti napsi ennätyksistään useita sekunteja 3000 m (8.12,34), 5000 m (14.09,69) ja 10000 m (29.28,03) matkoilla. Hanna (14v) paranteli ennätyksiään jo totuttuun tapaan myös tänä vuonna. Seuraennätykset kirjattiin 3 kg moukarissa 55,58 m (sarjat T14, T15 ja N17) , 4 kg moukarissa 47,77 m (N19 ja N), 750 g kiekossa 39,48 m (T14 ja T15) sekä 7,26 kg painonheitossa 16,96 m. Etelä-Pohjanmaan piirinennätyksiin Hannan tulos voitiin kirjata tyttöjen 14v sarjoihin sekä 3 kg että 4 kg moukareissa kuin myös harvemmin kilpaillussa painonheitossa. Muita seuraennätyksiä tekivät Juhana Karjanlahti miesten moukarissa (67,08 m), Henri Pitkäkangas M17-sarjan 11,34 kg painonheitossa (17,48 m, myös piirinennätys), Sara Vuorela (16v) N17-sarjan 500 g keihäässä (43,88 m) ja Viola Takala T15-sarjan 2000 m matkalla (6.59,31).

Mikko Paavola ei tänä vuonna juurikaan päässyt päälajissaan (seiväshyppy) kilpailemaan, mutta osoitti kovia pikajuoksijan kykyjä nousemalla seuratilastojen kakkossijalle sekä 100 m (10,93) että 200 m (21,85) matkoilla ja vielä lisäksi 400 m (49,10) matkalla kolmanneksi. Lahjakkaista junioreista tilastoissa asemiaan paransivat mm. N17-sarjalaiset Katariina Leppäaho, Sara Vuorela, Liinu Järvinen ja Ilona Takala sekä nuoremmista Viola Takala (15v) ja Aada Piispanen (14v). Ilahduttavaa on myös nähdä useita uusia moniottelutuloksia kirjattuna seuran junioritilastoihin (Nelly Sillanpää, Emma Paalijärvi, Olga Zhukova ja Elias Onditi). Uusia nimiä kirjattiin myös P9-sarjaan (Jalo Kantonen ja Samu Vuorinen) ja T9-sarjaan (Hilda Turja ja Ellen Piispanen).

Aleksi Yli-Mannila löytyy keihään ennätystuloksellaan 77,78 m tänä vuonna ikäsarjan M22 Suomen tilaston toiselta ja Euroopan tilaston viidenneltä sijalta! Toinen Euroopan tilastojen kärkisijoitukseen yltävistä Ankkurilaisista on Hanna Siirilä. Hänen 3 kg moukarituloksensa 55,58 m on 14-vuotiaiden Suomen paras ja Euroopan kolmanneksi paras tulos! Lisäksi Suomen kolmen parhaan tuloksentekijän joukkoon ylsivät Katariina Leppäaho (toinen N16 seitsenottelussa) ja Olavi Yli-Mannila (kolmas M19 keihäässä). Muita ikäsarjoissaan Suomen kymppisakkiin yltäneitä tuloksia tekivät: Kasper Humalajoki (P13 keihäs), Hanna Siirilä (T14 kiekko), Viola Takala (T15 800m ja 2000 m), Katariina Leppäaho (N16 korkeus, keihäs ja 400 m aidat), Sara Vuorela (N16 keihäs), Henri Pitkäkangas (M17 moukari), Olavi Yli-Mannila (M19 moukari), Juhana Karjanlahti (moukari), Mikko Paavola (seiväs) ja Antti Ihamäki (5000 m ja 10000 m). Lisäksi mainittakoon 9-vuotiaiden poikien (Samu Vuorinen, Topias Keltikangas, Riku Vuorela ja Jalo Kantonen) 4×400 m viestijuoksun aika 5.25,05, joka löytyy Suomen tilastosta kolmannelta sijalta!

Katariina Suomi-paidassa!

Katariina Leppäaho suoriutui mainiosti kisaurakastaan 2.-3.9.2023 Tukholmassa järjestelyssä Ruotsi-Suomi maaottelussa! Tänä kesänä 16 vuotta täyttänyt Katariina sai edustustehtävän kahta viikkoa aiemmin SM-otteluissa saavuttamansa N17-sarjan pronssimitalin myötä. Hän aloitti kolmiottelun hyppäämällä korkeutta 157 cm, joka on vain sentin vähemmän kuin elokuussa tekemänsä ennätyskorkeus. Toisena lajina oli kuula (10,30 m), joka sekään ei jäänyt ennätyksestä kuin 25 cm. Viimeisenä lajina oli 100 m aidat, jossa Katariina juoksi uudeksi ennätysajakseen 15,02. Tyttöjen kilpailuissa on kaksi edustajaa kummallakin maalla ja Katariina sijoittui hienosti kolmanneksi jättäen toisen Ruotsin edustajan taakseen. Tyttöjen maaottelun kaikki tulokset löytyvät tästä linkistä.

Sisuviestit Ankkurikentällä – poikajoukkue toi kultaa!

Melkoinen vipinä kävi 27.8.2023 Ankkurikentällä, kun noin 200 joukkuetta tavoitteli Etelä-Pohjanmaan piirinmestaruusmitaleita 9-15 -vuotiaiden viestijuoksuissa. Kaikkiaan 15 seuraa oli ilmoittanut yli 400 urheilijaa. Kilpailupäivä kestikin yli viisi tuntia, mutta Ankkurien toimitsijat ja kioskin pitäjät selvisivät kovasta urakasta hyvin. Kiitos kaikille uurastamisesta!

Kilpailuissa nähtiin pitkästä aikaa Ankkureiden poikajoukkue mitalivauhdissa ja mikäpä muukaan se mitalin väri oli kuin KULTAINEN! 9-vuotiaiden 4x400m viestijoukkueen pojat (Samu Vuorinen, Topias Keltikangas, Riku Vuorela ja Jalo Kantonen) juoksivat upeasti johtaen 15 joukkueen viestiä lähes koko ajan. Pojat osallistuivat myös 8x40m sukkulaviestiin yhdessä tyttöjen (Hilda Turja, Ellen Piispanen, Olivia Hietamäki ja Anna Zhukova) kanssa. Joukkue selvisi alkuerien kautta finaaliin ja sijoittui sijalle 8. Nämä tytöt osallistuivat myös 4x400m viestiin sijoittuen 18 joukkueen kilpailussa hienosti niinikään sijalle 8.

13-vuotiaat tytöt osallistuivat hieman eri kokoonpanoilla 4x60m aitajuoksuviestiin (Emma Paalijärvi, Olga Zhukova, Jenica Pessinen ja Nelly Sillanpää), 4x600m (Nelly, Olga, Emma ja Lumia Piispanen) ja 4x100m viestiin kahdella joukkueella (Lumia, Saini Saarela, Selja Saarela ja Jenica sekä Emma, Olga, Nelly ja Lumi-Jolanda Sivula). Viimeksi mainittu joukkue selvisi alkueristä finaalin, mutta jouduttiin valitettavasti hylkäämään vaihtorikon takia. 11-vuotiaat tytöt osallistuivat kahdella joukkueella 4x50m ja 4x600m viesteihin (Hilja Herrala, Roosa Pessinen, Linnea Piispanen ja Amanda Herrala sekä Emilia Etula, Janika Saarela, Janette Saarela ja Meimi Lillstrang), joista ensiksi mainittu joukkue juoksi finaalin viidenneksi ja kuudenneksi.

Ankkureiden joukkueiden kokoajat tekivät hienoa työtä kootessaan pitkästä aikaa näin monta joukkuetta, kiitos teille! Kaikki tulokset Tilastopajassa.

Nuorten SM-ottelut 2023 – Katariinalle pronssia!

Nuorten SM-moniottelut kilpailtiin samana viikonloppuna 19.-20.8.2023 kahdella paikkakunnalla. 17-, 19- ja 22-vuotiaiden sarjat kisattiin Äänekoskella. Katariina Leppäaho (16v) onnistui vasta toisessa 7-ottelussaan erinomaisesti ja nousi yllättäen pronssille asti! Hän tehtaili upeat lajiennätykset peräti neljässä lajissa (80m aidat, korkeus, pituus ja 800m) ja muutkin lajit (kuula, 200m ja keihäs) sujuivat mainiosti. Pronssikamppailu käytiin lopulta viimeisessä lajissa eli 800m raastavassa juoksussa, jonka Katariina käänsi edukseen niukasti 9 pisteellä. Hän ylsi lopulta pistemäärään 4431, joka ylittää reilusti myös SUL:in ANMJ-rajan (alueellinen nuorten maajoukkueleiritys). N17-vuotiaiden sarjaan oli tänä vuonna ilmoittautunut peräti 28 kilpailijaa, joista 19 suoritti ottelun loppuun saakka. Katariina kilpailee vielä ensi vuonnakin samassa ikäsarjassa. Kaikki tulokset löytyvät Tilastopajasta (linkki).

Aada Piispanen kilpaili Saarijärvellä T14-sarjassa, johon oli ilmoittautunut huikeat 43 osallistujaa! Heistä 36 suoritti 5-ottelun loppuun saakka. Aada kisasi ennakkoluulottomasti ensimmäistä ulkoratojen SM-otteluaan ja suoriutui mainiosti tehden lajiennätykset neljässä ensimmäisessä lajissa (80m aidat, pituus, keihäs ja korkeus). Viimeisenä lajina oleva 800m kulki sekin hyvin ja Aada keräsi kaikkiaan 1793 pistettä, joka oikeutti sijalle 17. Pistemäärä ylittää ikäsarjan A-rajan, joka oikeuttaa mm. piirileirityspaikkaan. Saarijärven otteluiden tulokset Tilastopajassa (linkki).

Nuorten 16-17v SM-kisoista 4 pistesijaa ja omia ennätyksiä!

Kuortaneella kilpailtiin 11.-13.8.2023 kesän toiset nuorten SM-kisat. Kilpailijoita oli yhteensä yli 500. Ankkureista mukana näissä ”lähes kotikisoissa” oli peräti kuusi urheilijaa ja heistä neljä selvisi SM-pisteille! Urheilijoita ovat tukeneet Alajärven K-Rauta, OmaSP ja Suomenselän MHY. Kaikki tulokset löytyvät tästä Tilastopajan linkistä.

17-vuotiaissa kilpailivat Henri Pitkäkangas, Ilona Takala ja Liinu Järvinen. Henri sinkosi 5 kg moukarinsa tulokseen 49,95, jolla irtosi 4. sija. Ilona juoksi saman sijoituksen 3000 m kestävyysmatkalla aikaan 11.33,95. Liinu juoksi sekä 800 m että 1500 m matkat sijoittuen sijoille 11. ja 13.

16-vuotiaissa Sara Vuorela ja Katariina Leppäaho uurastivat molemmat peräti kolme lajia ja suoriutuivat niistä mainiosti. Sara heitti keihäänsä tulokseen 39,19, millä irtosi viides sija. Saran ennätys on tänä kesänä heitetty 43,88, jolla hän voitti N17-sarjan aluemestaruuskisat. Kuulassa Sara paransi ennätystään puolisen metriä ja tulos 11,34 oikeutti 7. sijalle. Hän petrasi myös 200 m ennätystään sekä alku- että välierissä. Aika 27,69 ei kuitenkaan riittänyt finaaliin saakka. Katariina paransi jälleen korkeusennätystään ja 157 cm ylitys toi 6. sijan. Keihäässä hän sijoittui seitsemänneksi ja 400 m aidoissa sijalle 10. Katariinan SM-kisaurakka jatkuu vielä viikon kuluttua SM-moniotteluissa. Emmi Pitkäkangas kilpaili tänä vuonna ensimmäistä kertaa saavuttaen moukarissa 9. sijan.

Hippokisat 2023 – hellesää ja ennätysmäärä kisailijoita!

Olipa Ankkurikentällä melkoinen vilske, kun 163 lasta kannustusjoukkoineen saapui viettämään kesäistä iltaa ja mittelemään yleisurheilussa. Suurin osa oli ilmoittautunut etukäteen ja aikataulu ilmoitettu kotisivuilla, joten kentälle ei silloin tarvinnut tulla turhan aikaisin. Tuuli viilensi sopivasti hellettä ja mainiosti nämä 2-13-vuotiaat jaksoivat juosta, hypätä pituutta ja työntää kuulaa. Pienimmät juoksivat pikamatkan ja saivat komeat Hippo-mitalit heti juoksun jälkeen. Isommat uurastivat kaksi lajia ja saivat palkintonsa vasta kisojen jälkeen. Alajärven Osuuspankin iloinen porukka oli paikan päällä jakamassa palkinnot sekä tarjoilemassa possumunkkeja ja mehua. Isot kiitokset kaikille kisaajille, huoltajille, toimitsijoille sekä erityisesti Alajärven Osuuspankille! Toivottavasti pääsemme taas kisaamaan ensi kesänä! Kaikki tulokset alla olevasta linkistä.

Nuorten 14-15v SM-kisoista Hannalle KULTAA!!!

14-15 -vuotiaat aloittivat elokuun jokaisena viikonloppuna kisattavan nuorten SM-kisasarjan. Näihin nuorimpien SM-kisoihin päästäkseen täytyy rikkoa lajin A-raja, joten jo kisoihin pääsy on nuorelle urheilijalle hyvä saavutus. Lisäksi jokaiselle sallitaan vain kaksi lajia. Imatralla 4.-6.8.2023 järjestettyihin kisoihin oli päässyt reilut 600 urheilijaa ja Ankkureista mukana olivat Hanna Siirilä (14v) ja Viola Takala (15v). Kaikki tulokset löytyvät Tilastopajasta (linkki).

Hanna on hallinnut ikäluokkansa moukarin tilastoa koko kesän ja voittikin kilpailun lähes kuuden metrin erolla muihin. Voittotulos 55,09 syntyi viimeisellä kierroksella, mutta olisi voittanut myös 4. ja 5. kierroksen heitoillaan. Hanna piti niin itseään kuin läheisiäänkin melkoisessa jännityksessä, sillä kahden ensimmäisen epäonnistuneen heiton jälkeen oli kolmannella saatava kelpo tulos, jotta kilpailua pääsi jatkamaan. Hän osoitti kokeneen kilpailijan hermoja ja heitti kolmannellaan sen minkä pitikin. Toisena lajina Hannalla oli kiekko, jossa hän sijoittui niukasti neljänneksi tuloksella 39,23 jääden vain parikymmentä senttiä omasta ennätyksestään. Hannan valmentajana toimii Juhana Karjanlahti.

Viola jatkoi koko kesän jatkunutta lennokasta menoaan myös SM-kisoissa. 800 metrin tiukassa kilpailussa Viola juoksi ajallaan 2.22,74 upeasti neljänneksi. 2000m kilpailu sujui sekin mainiosti, sillä hän sijoittui 19 juoksijan joukossa omalla ennätyksellään sijalle 8. Ajalla 6.59,31 hän rikkoi myös 28 vuotta vanhan seuraennätyksen!

Suomenmestari Hanna Siirilä

Kalevan Kisat 2023 – Mikko pistesijalle

Lahdessa 27.-30.7. järjestetyt Kalevan Kisat eivät tällä kertaa tarjonneet Ankkureille suurta juhlan aihetta. Paras sijoitus oli Mikko Paavolan viides sija seipäässä tuloksella 515. Hän avasi kisakautensa seipään karsinnassa ja selvisi vaivatta finaaliin. Mikko loukkaantui keväällä eikä kilpailuhyppyjä ole vielä ehtinyt kertyä riittävästi täyden vauhdin hyppyihin. Linkki Mikon haastatteluun (YLEn TV-lähetys kohdalla 6:28-7:05).

Ankkureiden toinen mitalitoivo Antti Ihamäki lähti 10 000 m rohkeasti vetojuhdan rooliin ja johti kilpailua aina puoliväliin saakka. Pian sen jälkeen hän kuitenkin joutui keskeyttämään. Kilpailuun valmistautuminen sai vaarallisen käänteen vain vajaa tunti ennen starttia, sillä hän joutui suojatiellä pakettiauton töytäisemäksi, mutta selvisi onneksi ilman suurempia vaurioita.

Aleksi Yli-Mannila selviytyi keihään karsinnan 10. sijalle (70,70) ja selviytyi näin finaaliin. Sateisessa ja viileässä kelissä käyty karsintakilpailu jäi tulostasoltaan vaatimattomaksi, kun heittäjät varoivat liukasta alustaa. Aleksi heitti kaikki kolme karsintaheittoa, joista viimeisessä sai repeämän takareiteensä ja joutui seuraamaan finaalin katsomosta. Juhana Karjanlahti jäi viitisen metriä kauden parhaimmista heitoistaan ja kohtalona oli jäädä vaivaiset 15 cm viimeisestä finaalipaikasta. Moukari lensi toisella heitolla tulokseen 61,03 ja oikeutti sijaan 11. Teemu Tuomela ei liioin ollut parhaimmassa juoksuvireessä. Hän juoksi 400m alkuerissä ajan 50,22 ja karsiutui finaalista. (Kaikki Kalevan Kisojen tulokset tästä linkistä: https://www.tilastopaja.eu/fi/db/tulokset.php?CID=95573)

Sisuhuipentuma 2023 – Hanna ja Aada mitaleille!

Tämän vuoden Sisuhuipentuma kilpailtiin 22.-23.7.2023 Kurikassa, jossa noin 350 sisuikäistä (9-15v) taisteli Etelä-Pohjanmaan piirinmestaruusmitaleista. Ankkureista oli monen yhteensattuman vuoksi mukaan saatu vain pieni joukkue, mutta 9 urheilijaa suorittivat kuitenkin useampia lajeja. He tekivät 26 lajisuorituksessa kaikkiaan 12 omaa ennätystä ja toivat 5 mitalin lisäksi 9 sisupistesijaa. Sisupisteitä urheilijat keräävät sijoista 1-6.

Monen viime vuoden tapaan eniten mitaleja rohmusi Hanna Siirilä (14v), joka kilpaili yhdistetyssä 14-15v sarjassa ja otti kaikista heittolajeista mitalin: kiekosta KULTAA, moukarista ja kuulasta HOPEAA ja keihäästä PRONSSIA. Kiekossa syntyi jälleen uusi seuraennätys ja se kirjataan nyt lukemiin 39,48 m. Viidennen mitalin toi Aada Piispanen (14v) kolmannella sijallaan 300 metrin aidoista. Aada kisasi mainiosti myös 800 m (viides) ja pituuden (kuudes). Lähelle mitalia pääsivät upeilla suorituksillaan Kasper Huttula (P12, korkeudessa neljäs ja 60 m viides), Linnea Piispanen (T11, 1000 m neljäs ja keihäässä kuudes), Emma Paalijärvi (T13, 200 m aidoissa kuudes), Lumia Piispanen (T13, 1000 m viides) sekä ensikertalainen Hilda Turja (T9, pituudessa viides). Hienosti urakoivat myös Olga Zhukova (T13) ja Ellen Piispanen (T9).

Kaikki tulokset löytyvät Tilastopajasta (https://www.tilastopaja.eu/fi/db/tulokset.php?CID=83520). (Kuvat joukkueenjohtajana toiminut Eucabeth Kivikangas.)

Aleksi taisteli EM22-kisojen pistesijalle!

Viimeistä juniorivuottaan kilpaileva Aleksi Yli-Mannila sijoittui yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kisojen keihäänheiton kuudenneksi tuloksella 75,59. Kaksi viikkoa aiemmin heitetty tuore ennätys 77,78 olisi hyvin riittänyt pronssimitaliin, mutta tässä Pihtiputaan kilpailussa Aleksi loukkasi kylkensä eikä pystynyt tekemään EM-kisoihin valmistavaa harjoittelua. Finaalipaikka ja pistesija olivat kuitenkin upea saavutus! Kisat käytiin Espoon Leppävaarassa 13.-16.7.2023. (Linkki SUL:n uutiseen.)

Kesän 2023 viimeiset viikkokisat

Kun edellinen viikkokisa peruttiin kovan sateen takia, niin viimeisellä kerralla 17.7.2023 oli jälleen mainio kesäsää. Kisattavana oli pikajuoksun lisäksi useita lajeja: keihäs (13v), korkeus (11v), pituus (9v) ja pallonheitto (7v). Tulokset alla olevasta linkistä.

Reippaita kisailijoita oli tällä kertaa 59 ja lopuksi ojennettiin Ahkeran Urheilijan diplomit kaikille kolmen viikkokisan käyneille. Heitä oli kaikkiaan 29, joista osa ehti lähteä diplomiaan saamatta (voi noutaa omansa esim. yu-kouluiltana 19.7. tai 26.7. kentän toimistosta). Kesän aikana urheilijat keräsivät sijoituksen perusteella annettuja CUP-pisteitä osallistumalla molempiin lajeihin ja viimeisen kerran päätteeksi palkittiin jokaisen ikäryhmän parhaat komealla pokaalilla: Minttu-Maaria Huttula (T5), Kaapo Savela (P5), Olivia Hietamäki (T7), Miki Vuorinen (P7), Hilda Turja (T9), Samu Vuorinen (P9), Hilja Herrala (T11), Nelly Sillanpää (T13) ja Kasper Huttula (P13). Onnittelut voittajille!

Kaikkien viikkokisojen tulokset, tarinat ja kuvat löytyvät tästä linkistä (Viikkokisat 2023 arkistot – Alajärven Ankkurit / Yleisurheilu (alajarvenankkurit.fi)). Lopullinen CUP-taulukko ladattavissa alla olevista linkistä. Kiitos kaikille kisaajille, huoltajille ja toimitsijoille! Toivottavasti näemme viikkokisojen parissa Ankkurikentällä taas ensi kesänä!

Sisuotteluista kisakokemusta – Aadalle hopeaa!

Alajärven Ankkurit ja Kauhavan Wisa ovat yhteistyössä järjestäneet jo useana kesänä Etelä-Pohjanmaan Sisuottelut ja 9.7.2023 oli vuorossa Kauhavan urheilukenttä. Mukaan oli ilmoittautunut peräti 165 ottelijaa, jotka ikäryhmästä (9-15v) riippuen urakoivat päivän aikana 3-5 yleisurheilulajia. Ankkureiden vastuulla oli kuulan, pituuden ja korkeuden toimitsijatehtävät.

Ankkureista ottelemassa oli 7 urheilijaa. Parhaimman sijoituksen hankki Aada Piispanen (14v), joka otteli T15-sarjassa upeasti hopealle! Sisupisteille otteli myös Elias Onditi (P12). Arvokasta ottelukokemusta olivat hankkimassa Riku Vuorela (P9) ja Linnea Piispanen (T11) sekä T13-sarjan tytöt Nelly Sillanpää, Emma Paalijärvi ja Olga Zhukova. Kaikki tulokset Tilastopajassa (tästä linkistä).

Sisuotteluiden yhteydessä kilpailtiin myös Aluemestaruusottelut 17- ja 19-vuotiaiden sekä aikuisten sarjoissa. Miesten 10-otteluiden ja naisten 7-otteluiden ensimmäiset lajit kilpailtiin lauantaina ja Ankkureiden toimitsijaporukka oli tuolloin huolehtimassa miesten 10-ottelun kenttälajit. Katariina Leppäaho (16v) otteli ensimmäistä kertaa 7-ottelun ja paransi ennätyksiään 100m aidoissa, kuulassa ja keihäässä. Katariina otti kanssakilpailijastaan selvän voiton tuloksella 4056. Tulokset Tilastopajassa (tästä linkistä).

Viikkokisojen 2023 CUP-tilanne!

Muutaman vuoden ajan viikkokisaurheilijat ovat kilpailleet neljästä osakilpailusta koostuvasta CUP-kilpailussa ja viimeisessä viikkokisassa 17.7. palkitaan jokaisesta ikäsarjasta parhaiten menestynyt kisailija. Valitettavasti kesän kolmannet viikkokisat (3.7.) jouduttiin peruuttamaan kovan sateen takia ja näin ollen on jäljellä enää yhdet viikkokisat. Lisäksi jokaiseen kolmeen osallistuneet palkitaan Ahkeran Urheilijan -diplomeilla. Tämänhetkinen CUP-tilanne on nähtävillä alla olevassa taulukossa. Monessa sarjassa CUP-voittaja on vielä täysin auki!

Karnevaalihuumaa 2023 – Aleksi lunasti EM-kisalipun!

Yleisurheilun perinteisiä karnevaalikisoja järjestettiin jälleen kesä-heinäkuun vaihteessa. Ankkurien urheilijat osallistuivat eri lajien kilpailuihin hyvällä menestyksellä ja useat ennätyksiään parantaen. Osa urheilijoista osallistui myös kilpailujen yhteydessä järjestettäviin lajileireihin, joissa treenataan ja hiotaan lajin yksityiskohtia sekä tutustutaan muihin saman lajin urheilijoihin.  Lajikarnevaalit ovatkin kilpailujen lisäksi erinomainen  leiritys- ja koulutustapahtuma niin urheilijoille, vanhemmille kuin seurojen ohjaajille ja valmentajille.

Pihtiputaan keihäskarnevaalien miesten pääkilpailun panoksena oli maineikkaan kilpailun palkintojen lisäksi nuorten (20-22v) EM-kisojen osallistujan paikka. Aleksi Yli-Mannila voitti tämän nuorten miesten keskinäisen kamppailun uudella ennätystuloksellaan 77,78 m ja sijoittui miesten kilpailun neljänneksi. Samalla varmistui arvokisoihin valinta jo neljättä kertaa peräkkäin. Tosin 17-vuotiaana osallistuminen siirtyi varamiehelle Aleksin loukkaannuttua. Joka toinen vuosi järjestettävät EM-kisat ovat tänä vuonna Espoossa 13.-16.7. (Keihäskarnevaalien tulokset tästä Tilastopajan linkistä ja uutinen valinnoista tässä SUL:in uutisessa.)

Viola Takala on ollut alkukesän mainiossa juoksukunnossa ja Jämsän kestävyysjuoksukarnevaaleilla paranivat omat ennätykset kahdella juoksumatkalla. T15-sarjan 2 000 m matkan lähes 30v vuoden takainen seuraennätys rikkoutui samalla näpärästi ja uusi ennätys kirjataan nyt 7.05,25 (linkki tuloksiin). Melkoista kyytiä Viola paineli 800 m matkalla ja paransi ennätystään peräti 35 sekuntia ollen nyt 2.20,77 (linkki tuloksiin). Tällä ajalla hän sijoittui ikäsarjassaan upeasti toiseksi. Violan uudet ennätysajat alittavat myös 14-15v SM-kisoihin vaadittavan A-rajan! Antti Ihamäki osallistui kestävyysjuoksukarnevaaleille ennen kaikkea luennoitsijana esitellen graduaan (keskimatkan juoksijan voimaharjoittelu) valmentajille ja juoksijoille. Hän osallistui myös 10 000 metrin kilpailuun (linkki tuloksiin), jossa hän paransi omaa ja seuran ennätystä lukemiin 29.28,03.

Juhana Karjanlahti paransi omaa ja samalla Ankkureiden seuraennätystä jälleen seuraavalle metriluvulle. Komealla tuloksellaan 67,08 hän sijoittui Kaustisen moukarikarnevaalien pääkilpailun (linkki tuloksiin) viidennelle sijalle. Hanna Siirilä voitti T15-sarjan (3 kg) jännittävän kilpailun (linkki tuloksiin) upealla tuloksella 53,06.

Suomenselän kisat 27.6.2023 Ankkurikentällä

Suomenselän seurojen kisasarjan kilpailussa kisasi 94 iältään 9-19 -vuotiasta urheilijaa, jotka tekivät 171 lajisuorituksessa huikean määrän omia ennätyksiä. Synkät pilvet kiersivät Ankkurikentän ja kisat voitiin viedä läpi mainiossa kesäsäässä. Mukana oli 23 ankkurilaista, mutta suurella joukkueella oli kisaamaan lähdetty myös Ähtäristä, Lapualta ja Alavudelta. Kaikkiaan osallistuneita seuroja oli 20, joista kaukaisimmat Helsingistä ja Himangalta sekä Pohjanmaan rannikon seuroista. Pituushyppypaikan tuulimittarihaasteita lukuun ottamatta kaikki sujui mainiosti. Suuret kiitokset kaikille urheilijoille, huoltajille ja erityisesti toimitsijoille! Kaikki tulokset löytyvät Tilastopajasta (linkki).

Ankkurilaisten tuloksista mainittakoon P13 keihään ylivoimainen kaksoisvoitto. Kasper Humalajoki ja Joona Kangastupa ovat parannelleet tuloksiaan reilusti ja Kasperin tämänkertainen ennätystulos 47,74 nousi jo viidenneksi ikäluokan tämän vuoden valtakunnan tilastossa. Katariina Leppäahon mainio 400 m aitajuoksun aika 68,37 on 16-vuotiaiden tilastossa tällä hetkellä kolmannella sijalla! Sara Vuorelan uusi komea keihäsennätys kirjataan lukemaan 40,23 (500g keihäs) ja se sijoittuu tilastossa niinikään sijalle kolme!