Karnevaalihuumaa 2023 – Aleksi lunasti EM-kisalipun!

Yleisurheilun perinteisiä karnevaalikisoja järjestettiin jälleen kesä-heinäkuun vaihteessa. Ankkurien urheilijat osallistuivat eri lajien kilpailuihin hyvällä menestyksellä ja useat ennätyksiään parantaen. Osa urheilijoista osallistui myös kilpailujen yhteydessä järjestettäviin lajileireihin, joissa treenataan ja hiotaan lajin yksityiskohtia sekä tutustutaan muihin saman lajin urheilijoihin.  Lajikarnevaalit ovatkin kilpailujen lisäksi erinomainen  leiritys- ja koulutustapahtuma niin urheilijoille, vanhemmille kuin seurojen ohjaajille ja valmentajille.

Pihtiputaan keihäskarnevaalien miesten pääkilpailun panoksena oli maineikkaan kilpailun palkintojen lisäksi nuorten (20-22v) EM-kisojen osallistujan paikka. Aleksi Yli-Mannila voitti tämän nuorten miesten keskinäisen kamppailun uudella ennätystuloksellaan 77,78 m ja sijoittui miesten kilpailun neljänneksi. Samalla varmistui arvokisoihin valinta jo neljättä kertaa peräkkäin. Tosin 17-vuotiaana osallistuminen siirtyi varamiehelle Aleksin loukkaannuttua. Joka toinen vuosi järjestettävät EM-kisat ovat tänä vuonna Espoossa 13.-16.7. (Keihäskarnevaalien tulokset tästä Tilastopajan linkistä ja uutinen valinnoista tässä SUL:in uutisessa.)

Viola Takala on ollut alkukesän mainiossa juoksukunnossa ja Jämsän kestävyysjuoksukarnevaaleilla paranivat omat ennätykset kahdella juoksumatkalla. T15-sarjan 2 000 m matkan lähes 30v vuoden takainen seuraennätys rikkoutui samalla näpärästi ja uusi ennätys kirjataan nyt 7.05,25 (linkki tuloksiin). Melkoista kyytiä Viola paineli 800 m matkalla ja paransi ennätystään peräti 35 sekuntia ollen nyt 2.20,77 (linkki tuloksiin). Tällä ajalla hän sijoittui ikäsarjassaan upeasti toiseksi. Violan uudet ennätysajat alittavat myös 14-15v SM-kisoihin vaadittavan A-rajan! Antti Ihamäki osallistui kestävyysjuoksukarnevaaleille ennen kaikkea luennoitsijana esitellen graduaan (keskimatkan juoksijan voimaharjoittelu) valmentajille ja juoksijoille. Hän osallistui myös 10 000 metrin kilpailuun (linkki tuloksiin), jossa hän paransi omaa ja seuran ennätystä lukemiin 29.28,03.

Juhana Karjanlahti paransi omaa ja samalla Ankkureiden seuraennätystä jälleen seuraavalle metriluvulle. Komealla tuloksellaan 67,08 hän sijoittui Kaustisen moukarikarnevaalien pääkilpailun (linkki tuloksiin) viidennelle sijalle. Hanna Siirilä voitti T15-sarjan (3 kg) jännittävän kilpailun (linkki tuloksiin) upealla tuloksella 53,06.