Nuorten 14-15v SM-kisoista Hannalle KULTAA!!!

14-15 -vuotiaat aloittivat elokuun jokaisena viikonloppuna kisattavan nuorten SM-kisasarjan. Näihin nuorimpien SM-kisoihin päästäkseen täytyy rikkoa lajin A-raja, joten jo kisoihin pääsy on nuorelle urheilijalle hyvä saavutus. Lisäksi jokaiselle sallitaan vain kaksi lajia. Imatralla 4.-6.8.2023 järjestettyihin kisoihin oli päässyt reilut 600 urheilijaa ja Ankkureista mukana olivat Hanna Siirilä (14v) ja Viola Takala (15v). Kaikki tulokset löytyvät Tilastopajasta (linkki).

Hanna on hallinnut ikäluokkansa moukarin tilastoa koko kesän ja voittikin kilpailun lähes kuuden metrin erolla muihin. Voittotulos 55,09 syntyi viimeisellä kierroksella, mutta olisi voittanut myös 4. ja 5. kierroksen heitoillaan. Hanna piti niin itseään kuin läheisiäänkin melkoisessa jännityksessä, sillä kahden ensimmäisen epäonnistuneen heiton jälkeen oli kolmannella saatava kelpo tulos, jotta kilpailua pääsi jatkamaan. Hän osoitti kokeneen kilpailijan hermoja ja heitti kolmannellaan sen minkä pitikin. Toisena lajina Hannalla oli kiekko, jossa hän sijoittui niukasti neljänneksi tuloksella 39,23 jääden vain parikymmentä senttiä omasta ennätyksestään. Hannan valmentajana toimii Juhana Karjanlahti.

Viola jatkoi koko kesän jatkunutta lennokasta menoaan myös SM-kisoissa. 800 metrin tiukassa kilpailussa Viola juoksi ajallaan 2.22,74 upeasti neljänneksi. 2000m kilpailu sujui sekin mainiosti, sillä hän sijoittui 19 juoksijan joukossa omalla ennätyksellään sijalle 8. Ajalla 6.59,31 hän rikkoi myös 28 vuotta vanhan seuraennätyksen!