Tilastoja ja seuraennätyksiä vuosimallia 2022

Ankkureiden ikäsarjatilastoille kirjattiin jälleen uusia nimiä ja tutut tilastonimet kohensivat asemiaan kesäkauden 2022 päätteeksi. Käy tutustumassa tästä linkistä! Myös seuraennätyksiä syntyi useita ja ne löytyvät täältä!

Seuran kärkiurheilijat Antti Ihamäki ja Mikko Paavola olivat alkukaudesta erittäin hyvässä vireessä, mutta valitettavasti molempien kausi jäi kesken ennen kauden pääkisoja. Toki Mikko ehti tehdä Ankkuri-historiaa hyppäämällä seivästä maailman huippujen kanssa yleisurheilun MM-kisoissa, mutta valitettava loukkaantuminen esti osallistumisen EM-kisoihin. Loppukaudesta hän yllätti pinkomalla 100m matkalla seuratilaston kakkospaikalle (11,18). Antti juoksi uudet seuraennätykset sekä 5000m (14.23,25) että puolimaratonilla (SM-kulta ajalla 1.05.47).

Viimeistä juniorivuottaan kilpailleet Teemu Tuomela (400m aikaan 48,91 ) ja Juhana Karjanlahti (moukari 66,10 m) tekivät näillä tuloksilla uudet seuraennätykset miesten sarjassa. Molempien kaulaan ripustettiin kauden aikana M22-sarjan SM-mitalit ja Pohjoismaiden mestaruuskisojen mitalit. Ennätystuloksellaan Juhana sijoittuu ikäluokassaan (20-22v) Euroopan tilaston sijalle 33. Aleksi Yli-Mannila (keihäs) jäi tänä vuonna hieman ennätyksestään, mutta yltää kesän parhaallaan (74,13 m) vastaavan listan sijalle 15.

Edellisen vuoden tapaan Hanna Siirilä (13v) kehittyi jälleen huimasti ja teki kesän aikana useita seuraennätyksiä, joista 3 kg moukarilla heitetty tulos 51,11 m on samalla 13v kärkitulos Suomessa. Seuraennätyksissä tämä tulos kirjataan ikäsarjoihin 14-17v, kun taas 2,5 kg moukaritulos 45,04 m kirjataan Hannan omaan ikäsarjaan T13. Myös tämä on kauden kärkitulos Suomessa. Loppukaudesta Hanna kokeili vielä naisten moukaria (4 kg), joka lensi uuteen piirinennätyslukemaan 43,30 m ja samalla toiselle sijalle kaikkien aikojen tilastossa! Hanna heitti uusiin lukemiin myös T13-15 sarjojen kiekon seuraennätykset.

Henri Pitkäkangas (M16) teki uuden rivin 17v seuratilastoihin osallistumalla heittoviisiotteluun ja painonheittoon (11,34 kg). Henrin heitto-ottelutulos kipuaa Suomen 16v kaikkien aikojen tilastossa sijalle 5. ja painonheittotulos 15,99 m peräti 3. sijalle! Päälajissaan moukarissa hän paranteli ennätystään kesän kuluessa, kunnes loppukaudesta 5 kg moukari lensi jo reiluun 50 metriin.

Lahjakkaasta 16v tyttöjen junnuryhmästä Milja-Maria Lahti kipuaa pikajuoksuissa vuosi vuodelta lähemmäs kivikovan seuratilaston kärkeä, kuten myös Ilona Takala ja Liinu Järvinen kestävyysmatkoilla. 15-vuotiaista Sara Vuorela kirjautti uusia ennätyksiään seuratilaston kärkisijoille keihäässä ja kuulassa sekä 300m sileällä ja aidoissa. Katariina Leppäahon päälaji on ottelu, mutta lisäksi hän on seuratilaston kärkikamppailussa mm. pikajuoksuissa, molemmilla aitamatkoilla ja keihäässä.