Ankkurijoukkue Seuracupin finaalissa!

Alajärven nuoret kilpailivat mainiosti Pohjola Seuracupin A-sarjan finaalissa, joka järjestettiin 4.9.2021 Laitilassa. Nuori 23 urheilijan joukkue taisteli lopullisen sijoituksen sijalle 11, kun kahden piirikisan jälkeen sijoitus oli 16. Täyden joukkueen koko tässä 11-17 -vuotiaiden kilpailussa on 32, joten monta lajia jäi kokonaan täyttämättä. Useat nuoret kilpailivat lisäksi vanhemmissa sarjoissa ja itselleen vieraamissa lajeissa. Tästä huolimatta iloiset urheilijat hankkivat toisiaan tsempaten sijoituspisteitä tasaiseen tahtiin tuloksena hienoja venymisiä ja kaikkiaan peräti 12 omaa ennätystä! Tulokset tästä linkistä.

Päivän komeimmasta suorituksesta vastasi Hanna Siirilä, joka tempaisi T13 sarjan moukarin lajivoiton ja paranti samalla omissa nimissään ollutta 12-vuotiaiden kauden kotimaista kärkitulosta ja Ankkureiden seuraennätystä lukemiin 43,57 m. Toisen arvokkaan lajivoiton otti Ilona Takala T15 seipäässä tuloksella 280, joka sivusi hänen omaa ennätystään. Hyvät sijoitukset nappasivat myös Seliina Kuoppa-aho (T15 sarjan 1000 m kävelyssä 2.), Nelly Sillanpää (T11 sarjan keihäässä 3.) ja Milja-Maria Lahti (T15 sarjan 100 metrillä 3.). Olavi Yli-Mannila jätti jäähyväiset (M17 kuulassa 4.) edustettuaan Ankkureita peräti 9 kesänä seuracupin kilpailuissa. Kaikki muutkin Ankkuriedustajat hoitivat suorituksensa varsin mallikkaasti!

Seuracupin finaalin ehdoton kohokohta on viimeisenä lajina juostava sukkulaviesti, johon tarvitaan jokaisesta neljästä ikäsarjasta 2 tyttöä ja poikaa. Ankkurit pääsi mukaan tähän jännittävään ja hauskaan viestiin korvaamalla puuttuvia poikia tytöillä. Tsempparina palkittiin Elias Onditi, joka oli uurastanut kaikissa kuluneen kesän seuracupin kisoissa valmiina lajiin kuin lajiin. Vaikka matkaan oli lähdetty aamulla jo ennen kuutta, niin siitä huolimatta iloinen laulu kantoi bussin perältä lähes koko paluumatkan! (Kuvat Jani Vuorela)

Iloiset Ankkurinuoret paluumatkalla Osmo Ahon bussilla. Kuvasta puuttuvat Nelly Sillanpää, Emmi ja Henri Pitkäkangas, Hanna Siirilä ja Olavi Yli-Mannila.