Kalevan Kisat 2024 – oppimatka ja pieniä pettymyksiä

Vaasassa kesäkuun lopussa järjestetyissä SM-kisoissa Ankkureita edustivat kolme nuorta urheilijaa. Kokeneemmat kestävyysjuoksija Antti Ihamäki ja seiväshyppääjä Mikko Paavola eivät valitettavasti pystyneet loukkaantumisten takia tavoittelemaan SM-mitaleja.

Parhaimman sijoituksen saavutti Aleksi Yli-Mannila (23v), joka oli keihäänheiton finaalissa 9. tuloksella 71,63. Karsinta oli Aleksille vasta kesän toinen kilpailu ja tähän saakka kesän paras heitto 75,33 toi finaalipaikan. Finaalin kolme heittoa epäonnistuivat eikä paikkaa jatkokierroksille herunut. Juhana Karjanlahti (24v) oli moukarinheitossa 14. tuloksella 61,02. Karsinnan kaksi ensimmäistä heittoa lipesivät yliastutuiksi eikä kolmas heitto riittänyt finaaliin. Juhanan ennätys on 68,43 tältä kesältä. Vasta 17-vuotiaissa kilpaileva Katariina Leppäaho saavutti ensimmäisen Kalevan kisa -paikkansa 400 metrin aidoissa. Matka taittui aikaan 68,65 ja Katariina oli alkuerien 20. Kisojen kaikki tulokset Tilastopajassa (linkki).