2007-2008

Kurpanvuoren kansalliset hiihdot 30.3.

Kauden päätöshiihdoissa Ilmajoella Rosaliina Penninkangas hiihti toiseksi sarjassa N10. Kisa hiihdettiin vapaalla tyylillä.

PM PITKÄT, KURIKKA, VAPAA TYYLI

Pitkien matkojen piirinmestaduudet ratkottiin Kurikassa pääsiäislauantaina 22.3. Sarjassa M35 otti Kimmo Koivisto jo toisen pronssimitalinsa tälle kaudelle ja sarjassa M45 hiihti kilpaladuille palannut Reijo Virtanen hopeaa.

Vimpelin Pokaalihiihdot 15.3

Iso joukko Ankkurilaisia starttasi Vimpelin Pokaalihiihoissa, jotka hiihdettiin vapaalla tyylillä. Ankkureiden nuorin edustaja, Anna Koivisto hiihti sarjassa N8 sijalle 8. Sarjassa N10 vei voiton Rosaliina Penninkangas Julia Lehtosen ollessa kolmas. Samassa sarjassa sijalle 7 hiihti Valma Salomäki, sijalle 9 Essi Juoperi ja sijalle 11 Ellimaria Koivisto. Sarjassa M10 hiihti Arttu Korkea-aho. Sarjassa N12 Milja Jokiaho hiihti sijalle 5, Emilia Hänninen oli 8, Elina Hänninen 9. ja Anni juoperi 10. Sarjassa M12 oli Aleksi Korkea-aho sijalla 4 ja Väinö Salomäki sijalla 6. Sarjasa M14 oli Aleksi Lehtonen sijalla 5 ja Aleksi Koivisto sijalla 7. Kimmo Koivisto hiihti miesten yleisessä sarjassa sijalle 2, Eero Saarenketo sarjassa M50 myös sijalle 2 kuten myös  Seppo Kataja sarjassa M60. Sarjassa M65 oli Erkki Koivisto sijalla 4.

SM-Kisat, Jämijärvi 2.3.

Jani Rintala hiihti sarjassa M20 sijalle 35 perinteisen 30 km:n hiihdossa. Janin sijoitus oli 3. paras etelä-pohjalaisista, mutta tyytyväinen ei Jani hiihtoonsa ollut. Keli oli vaikea, jopa 21 kilpailijoista keskeytti. Myös Janin mielessä pyöri keskeyttäminen, mutta koska Jani ei vielä kertaakaan ole hiihtosuoritustaan keskeyttänyt, hän päätti myös tämän viedä loppuun asti. Janin kulkua haittasi lipsuva suksi sekä juuri sairastettu poskiontelotulehdus, mikä oli vienyt parhaan terän hiihdolta.

Vuorenmaan kansalliset 2.3.

Vuorenmaan kansalliset hiihdettiin vapaalla tyylillä Soinissa. Parhaiten menestyi Rosaliina Penninkangs, joka hiihti N10-sarjassa sijalle 2. Samassa sarjassa sijalla 4 oli Valma Salomäki ja sijalla 5 Essi Juoperi. Sarjassa M10 oli Sampo Seppä sijalla 4. Sarjassa N12 oli Katariina Koivisto sijalla 5, Sandra Korhonen sijalla 9 ja Anni Juoperi sijalla 13 . M12 sarjan ainoa Ankkureiden edustaja Väinö Salomäki sijalla 7. Myös sarjassa N14 hiihti Saara Rintala ainoana ankkurilaisena sijalle 7.

Pm-viestit, Lehtimäki 17.2

Sarjassa N12 hiihti Ankureiden 1997-syntyneiden joukkue (Ella-Noora Taipale, Sandra Korhonen, Katariina Koivisto) sijalle 5. Seuraavan sijan, eli kuudennen, ottivat Ankkureiden ”pikkutytöt”, eli Rosaliina Penninkangas (-98), Valma Salomäki (-99) ja Julia Lehtonen (-98). Tässä sarjassa hiihti  myös yhdistelmäjoukkue, mikä koostui Vimpelin Hiihtoseuran Tuulia Timosta (-97) sekä Ankkureiden Essi Juoperista (-99) ja Anni Juoperista (-97). M12 sarjan Sampo Seppä (-98), Väinö Salomäki (-97) ja Aleksi Korkea-aho (-97) sijoittuivat sijalle 13. N14 sarjan Milja Jokiaho (-96), Saara Rintala (-95) ja Maiju Hänninen (-96) olivat sijalla 8 ja M14 sarjan Aleksi Koivisto (-95), Aleksi Lehtonen (-95) ja Joel Lehtonen (-96) olivat sijalla 4.

Ilahduttavan iso määrä oli joukkueita saatu kasaan. Jokainen viestinviejä hoiti osuuttaan ensi kertalaiseksi mainiosti. Jopa pieniä venymisiä ja yllätyksiä nähtiin. Esimerkiksi N12 sarjan kakkosjoukkueen viestinviejät Valma ja Julia eivät isompiaan kumarrelleet ja peittosivat monia vanhempiaan reitillä. Yhdistelmäjoukkueen Tuulia hoiti osuutensa erinomaiseti ja toi neljäntenä vaihtoon. Samoin N14 sarjan Milja ja Maiju hiihtivät ennakkoluulottomasti vanhempiensa sarjassa. Tätä viestikertaa voinee pitää kenraaliharjoituksena seuraavaa vuotta varten, sillä jokainen joukkue mahtuu ikänsä puolesta samaan sarjaan vielä ensi vuonnakin.

M12, Sampo Lähdössä

N12, Rosaliina lähettää Valman matkaan.

M12, Väinö lähettää Aleksin ankkuriosuudelle.

N12 sarjan vaihto: Sandra lähettä Katariinan matkaan piirun verran kakkosjoukkueen edeltä. Valma jo vaihtoalueella, jossa Julia odottaa.

Pm-kisat 16.2, Lehtimäki, perinteinen tyyli

Yksi mitali irtosi Ankkureille Pm-kisoissa Kimmo Koiviston tuomana sarjassa M35. Tällä kertaa mitali oli pronssinen. Sarjassa N12 hiihti Ankkureista kolme tyttöä, joista parhaiten onnistui Maiju Hänninen ollen sijalla 10. Milja Jokiaho oli sijalla 16 ja Katariina Koivisto oli heti Miljan perään sijalla 17. Sarjassa N12 oli Joel Lehtonen sijalla 16. Saara Rintala hiihti sarjassa N13 sijalle 8 ja Aleksit Lehtonen ja Koivisto sarjassa M13 sijoille 9 ja 10. Sarjassa N14 oli Riikka Paanasen sijoitus 12 ja sarjassa N15 Emmi Hännisen sijoitus 8.

Kansalliset Juhan hiihdot 9.2. Kurikka

Vapaan hiihtotyylin kisoissa Kurikassa mitalisijoille ylsivät Essi Juoperi sarjassa N10 sekä Jani Rintala sarjassa M20, molemmat olivat sarjassaan kolmansia. Sarjassa N12 oli Milja Jokiaho sijalla 9 ja Anni Juoperi sijalla 12. Sarjassa N14 oli Saara Rintala sijalla 4.

pm-Sprintti, Kortesjärvi 26.1.2008

Vapaan sprinttissä sarjassa T12 oli runsain osanotto Ankkurilaisten osalta. Parhaiten hiihti Sandra Korhonen, joka oli sijalla 13. Seuraavat sijat menivät seuraavasti: 17. Julia Lehtonen, 18. Katariina Koivisto (Katariina kärsi aika-ajoissa sauvaturmasta), 20. Milja Jokiaho, 21. Emilia Hänninen, 22. Elina Hänninen. Sarjassa M13 hiihtivät Aleksit Lehtonen ja Koivisto B-finaaliin ja sijoitukset olivat 5 ja 6. Miesten yleisessä sarjassa ”ikämieshiihtäjä” Kimmo Koivisto hiihti myös B-finaalin ja lopullinen sijoitus oli 6.

SM-Hiihto, Kainuu

Sarjassa M20 hiihti Jani Rintala lauantaina 19.1. perinteisellä tyylillä 10 km nuorten SM-kisoissa sijalle 23. Etelä-Pohjalaisista pääsi edelle vain Juuso Haataja (SHS), joka oli sijalla 11. Sunnuntaina 20.1. oli 15 km:n vapaan hiihdon osuus ja siellä oli Jani jälleen toiseksi paras etelä-pohjalainen ollen sijalla 40. Kisat järjesti Sotkamon Jymy.

Väinö ja tytöt Seinäjoella

PK-Kaamoshiihdot Seinäjoella

Seinäjoen piirikunnallisiin kaamoshiihtoihin 15.1 oli lähtenyt näin iso joukko Ankkurilaisia. Kuvasta puuttuu vielä Eve Pitkäkangas, joka hiihti toiselle sijalle sarjassa N8. Kuvassa takana oleva Väinö Salomäki hiihti sarjassa M11 sijalle 4. Keskirivissä vasemmalla oleva Emilia Hänninen oli sarjassa N12 sijalla 11 ja kuvassa seuraavana Milja Jokiaho samassa sarjassa sijalla 10. Miljan vieressä oleva Valma Salomäki korjasi voiton sarjassa N9 ja Valman vieruskaveri Elina Hänninen oli sijalla 6 sarjassa T11.  Alarivissä vasemmalla oleva Essi Juoperi pääsi myös mitalisijoille ja oli kolmas sarjassa N9. Alarivin keskimmäinen tyttö Sandra Korhonen hiihti toiseksi sarjassa N11 ja samassa sarjassa viidentenä oli Sandran vieruskaveri Anni Juoperi.

Jani SM-hiihdoissa

Vantaalla 13.1 hiihti Jani Rintala sijalle 31 nuorten SM-hiihdoissa sarjassa M20. Jani joutui yhteislähtökisassa lähtemään aivan takarivistä mutta nosti hienosti sijoitustaan kisan edetessä ylöspäin. Jani oli etelä-pohjalaisista hiihtäjistä toiseksi paras SHS:n Juuso Haatajan (5) jälkeen.

Vaasan hiihtäjien pk-hiihdot

13.1. järjesti Vaasan Hiihtäjät pk-kisat perinteisellä tyylillä. Siellä kolmen kärkeen ylsivät Eve Pitkäkangas sarjassa N8 ja Essi Juoperi sarjassa N10. Eve oli toinen ja Essi kolmas. Myös N8-sarjassa hiihtänyt Anna Koivisto oli sijalla 6. N12 sarjan Katariina Koivisto oli sijalla 8 ja Anni Juoperi sijalla 11. Aleksi Koivisto oli sarjassa M14 sijalla 7.

Kyrön Voiman kansalliset

12.1. hiihdettiin kansalliset kisat Isossakyrössä. Kisat hiihdettiin vapaalla tyylillä ja Ankkureiden hiihtäjistä parhaiten onnistui N10-sarjan Valma Salomäki, joka hiihti 15 tytön joukosta sijalle 5. Sandra Korhonen oli sarjassa N11 sijalla 7 ja Väinö Salomäki sarjassa M11 sijalla 16.

Tapaninpäivän hiihdot Piispalassa

Huhtasuon Hiihto 2000 järjesti kansalliset hiihdot perinteisellä tyylillä 26.12 Kannonkosken Piispalassa. Kovatasoisessa kisassa Ankkureista oli mukana Jani Rintala, joka hiihti hienosti toiseksi sarjassa M20. Myös Valma Salomäki ylsi palkittavien joukkoon hiihtäen sarjassa N10 kolmanneksi. Väinö Salomäki oli sarjassa P12 sijalla 16.

Pk-kisat Piispalassa

Viitasaaren Viesti järjesti piirikunnalliset hiihdot Kannonkoskella Piispalassa. Kisat hiihdettiin 22.12. perinteisellä tyylillä. Valma Salomäki hiihti toiseksi sarjassa N10. Myös sarjasta M12 irtosi hopeapaikka Väinö Salomäelle. Sandra Korhonen oli sijalla 7 sarjassa N12. Jani Rintalalla ei ollut omaa sarjaa, vaan hän hiihti miesten yleisessä sarjassa ollen sijalla 4.