Yleisurheilukoulu

Kesän 2020 yleisurheilukoulu

Alajärven Ankkurit järjestää yleisurheilukoulua myös tänä kesänä koronapandemian aiheuttamat rajoitukset huomioiden! Mukaan ovat tervetulleita kaikki uudet ja myös aikaisemmin yleisurheilukoulussa mukana olleet 2013 syntyneet ja sitä vanhemmat lapset.

Ensimmäinen kokoontuminen on keskiviikkona 17.6.2020 klo 18. Kesän aikana kokoonnutaan 7 kertaa aina keskiviikkoisin aikavälillä 17.6. – 29.7.2020 klo 18.00 – 19.15.

YU-koululaiset jaetaan ensimmäisellä harjoituskerralla ikäryhmittäin ilmoittautuneiden mukaan. Jokaiselle ryhmälle nimetään kaksi omaa koulutettua yleisurheiluohjaajaa.  Ryhmäjako on seuraava:

  • 7-8 -vuotiaat (2013-2012 syntyneet)
  • 9-10 -vuotiaat (2011 ja 2010 syntyneet)
  • 11 -vuotiaat ja vanhemmat (2009 ja aiemmin syntyneet)

Kesän aikana liikutaan monipuolisesti ja opitaan eri yleisurheilulajeja käyttäen hyväksi mm. Voitto Onnisen -lajiratoja. Lisäksi kisaillaan ja leikitään kivoja leikkejä ikäryhmät huomioiden. 

Hinta ja lisenssi

Yleisurheilukoulun ja -harjoitusten hinta koko kesäkaudelta on 60 €, sisaralennus -10 €. Koulun hintaan sisältyy yleisurheilulisenssi. Jos lisenssi on jo olemassa, niin lisenssin hinta vähennetään yleisurheilukoulun hinnasta.

Koronapandemian aiheuttamat rajoitukset ja ohjeet

Koronavirustilanteesta johtuen yleisurheilukoulussa noudatetaan voimassa olevia viranomaisten ohjeistuksia ja opetus toteutetaan lasten turvallisuudesta huolehtien. Yleisurheilukouluun saa tulla vain TÄYSIN TERVEENÄ. 7-8 -vuotiaiden kulku Ankkurikentälle tapahtuu kentän pääovista (jäähallin puoleinen portti) ja 9-13 -vuotiaiden kulku Kurejoentien puoleisesta portista. Lasta yleisurheilukouluun tuotaessa on suotavaa, että lapsen tuo paikalle vain yksi huoltaja, eikä esim. sisaruksia tuoda paikalle. Lasten kädet desinfioidaan ohjaajan toimesta ennen ryhmään saapumista ja aina ennen/jälkeen juomatauon (oma juomapullo mukaan). Opetus pyritään järjestämään siten, että fyysistä lähikontaktia vältetään ja että tarvittavat välineet ovat puhtaita. Ohjeistuksia täsmennetään tarvittaessa!

Suomen Urheiluliitto on 20.5.2020 julkaissut tarkemmat ohjeet harjoitusten järjestämiseksi ja ne löytyvät täältä!

Lisätietoa yu-koulusta saat yleisurheilujaostolta